top of page
Anbefalede bøger
Jeg elsker personligt selv at læse bøger, som kan udvide min viden og forståelse inden for forskellige områder - særligt området omkring mennesker.
Nedenfor har jeg samlet nogle få absolutte favoritbøger og jeg håber at de vil kunne give nogle af jer lidt inspiration, åbenhed og større forståelse.
 
Der vil løbende komme flere bøger til og i er selvfølgelig velkomne til at skrive til mig, hvis i har nogle forespørgsler.
Kategorierne er inddelt i Biografier - Selvhjælp - Teori
Biografi

Åkerman, Sofia: ”Zebrapigen”, 2006.

Sofia Åkerman (f. 1984) fortæller om sit liv med anoreksi og kampen med sin angst for livet og sit selvhad. Sofia tager dig tilbage til sine teenageår med selvmordsforsøg og indlæggelser på psykiatriske hospitaler. Hun giver dig et særligt indblik i hendes følelser, tanker og overbevisninger, hvilket er yderst gribende og hårdt at læse.

 

Jeg havde svært ved at slippe bogen og sige "nu må du læse videre en anden dag". Jeg vil til enhver tid anbefale denne bog til privatpersoner, såvel som fagpersoner, da den er yderst lærerig og fortæller et helt andet aspekt, som fagbøger umuligt kan.

Hvis du selv har en spiseforstyrrelse eller svær grad af angst, vil jeg anbefale at du læser bogen sammen med en støtteperson, fx familiemedlem, ven/veninde eller en professionel.

Dyhr, Karin: ”Glaspigen”, 2010.

Som barn påvirkedes Ida af faderens seksuelle overgreb, men ingen reagerede. Som voksen bryder hun sammen, og mange år går med indlæggelser på psykiatriske afdelinger, inden hun med terapi og jernvilje får en rimelig hverdag.

Hassna, Sapran og Wulff, Birgitte: ”Forbandende barndom”, 2016.

I “Forbandede barndom” fortæller Sapran Birgitte Wulff historien om at være en ud af 4 dansk-palæstinensiske søstre, der efter at have mistet alt bliver placeret i en plejefamilie, der gør alt andet end at passe deres fornemmeste arbejde; at passe på pigerne, give dem omsorg og sikre dem en barndom. Historien er gruopvækkende, hård og gribende, men den er også livsbekræftende og fortæller noget om hvordan man holder fast i sig selv, når alt andet ramler.

bottom of page