top of page

Elektro fix vs fysisk interaktion


I mit forrige indlæg, skrev jeg om børn og unges elektro fix, og hvor vigtigt det er, at tage konflikten i den sammenhæng.

Vi ved at der kan være fordele ved sociale medier, som kan hjælpe børn og unge, der har svært ved at skabe venskaber og føle sig om en del af et fællesskab, til at få en større selvfølelse og selvtillid - på kort sigt. Vi ved at børn og unge kan spille spil, som kan udfordre hjernen. Vi ved at det er et krav i studie- og arbejdsmiljøet, at man forstår og kan bruge sociale medier og anden teknologi. Men... det er en meget fin balance!

Som alt andet i livet, handler det om at skabe balance. Ordsproget "alt med måde", begrebet "flow" og aktiviteten "mindfulness", handler alle om at skabe balance.

Sociale medier lærer ikke unge at skabe, udvikle og fastholde fysiske venskaber. De lærer ikke at indgå i sociale relationer i familien, i skolen eller på en arbejdsplads. Tværtimod bliver børn og unge mere disponible for angst, stress og depression, hvis de bruger størstedelen af deres fritid på sociale medier.

En god øvelse, som jeg selv anvender under coaching og mentoring, er en kortlægning over tidsforbruget anvendt på en uge - altså 168 timer. Øvelsen synliggør, hvordan du anvender din tid. Jeg anbefaler, at man laver denne øvelse med sine børn, men at man også selv deltager. Dermed bliver det en familie aktivitet og ikke en "mit-barn-skal-ændre-sig-aktivitet".

Hvis du klikker på word-logoet til venstre, vil øvelsen blive åbnet i word.

Husk at trykke på "aktivér redigering" øverst i dokumentet, så du/i kan redigere og tilføje elementer, der passer præcis på jeres forbrug.

Det er en helt naturligt proces, at børn og unge skal kaste sig ud i fysiske udfordringer, herunder interaktioner med andre, hvor de vil opleve nederlag og succes. Hvor de vil opleve sammenhold, lærer at være mediator i konflikter og udvikle positive mestringsstrategier, som vil hjælpe dem i tilsvarende situationer hele livet igennem.

Så tag i mod udfordringen om, at skabe en positiv social forandring i dit barns liv.

De bedste hilsner

Camilla

bottom of page